设为首页收藏本站

口译网

CATTI英语一二三级口笔译备考课基础口译课:职业译员带你系统学口译实战口译笔记法:从精通到入行同声传译:职业译员同传实战入门
点击购买获取口译网网站注册邀请码口译自己怎么练 微信就能天天练!独家口译教学训练备考实战精华语料库关注口译网公众号 订阅最新口译资料

[视听] Nature Is Speaking: Mother Nature 大自然在说话:大自然母亲

楼主
打卡上传录音
回帖下载完整英文版和中文版视频、音频及双语全文:

游客,如果您要查看本帖隐藏内容请【回复】

英文:Julia Roberts
中文:蒋雯丽

Some call me nature. Others call me “Mother Nature”. I've been here for over 4.5 billion years. 22,500 times longer than you.

有人称我为大自然。也有人叫我“大自然母亲”。我已经度过了45亿年。是你们人类存在时间的22500倍。

I don't really need people. But people need me. Yes, your future depends on me. When I thrive, you thrive. When I falter, you falter. Or worse.

我并不需要人类。人类却离不开我。是的,你们的未来取决于我。如果我繁盛,你们也将繁盛。如果我衰败,你们也会衰败,甚至更糟。

But I've been here for eons. I have fed species greater than you. And I have starved species greater than you. My oceans. My soil. My flowing streams. My forests. They all can take you or leave you.

我已经存在了亿万年。我养育过比你们强大的多的物种,也曾让比你们强大的多的物种因饥饿而死亡。我的海洋。我的土地。我的河流。我的森林。它们都可以左右人类的存在。

How you choose to live each day, whether you regard or disregard me, doesn't really matter to me. One way or the other. Your actions will determine your fate. Not mine.

越来越多的人类啊,你们想怎样度过每一天。在意我,或者忽略我,我并不在乎。你们的行为决定你们的命运,不是我的。

I am nature. I will go on. I am prepared to evolve. Are you?

我是大自然,我将继续存在,我随时都在进化,而你们呢?

沙发
谢谢分享

板凳
谢谢分享

地板
谢谢分享

感谢版主分享!内容很棒!

thanks for sharing

谢谢分享

大自然在说话:大自然母亲

谢谢分享

谢谢分享